Az ún. „burgerforradalom” 2011-ben kezdődött el, amikor az Andrássy úton ettem egy tök jó burgert, ami ötletet adott ahhoz, hogy tematikus formában írhassak a helyekről. Akkoriban még csak húsz-harminc burgerező volt a városban, de hamarosan sokan kezdtek hasonló helyeket nyitni, mivel a közönség számára is vonzóvá váltak ezek a helyek. A mikrós „patkányburgerek” korszakát hamarosan elsöpörte a burgerforradalom, aminek köszönhetően a sokkal jobb minőséget képviselő éttermek sokasodtak. Ezek nem kiszállításra készültek, hanem a bisztróban fogyasztott élményt igyekeztek szolgáltatni. A fenntarthatóság szempontjából fontos az egyensúly, hogy ne iktassunk ki mindent teljes mértékben az életünkből, de ne is az legyen, hogy baconzsírral kell megkenni mindent ahhoz, hogy finom legyen. Az elmúlt tíz évben a burgerforradalom elsöpörte a mikrós „patkányburgerek” korszakát, ami lehetővé tette azt, hogy sokkal jobb minőségű helyek nyílhassanak, ahol különleges és fenntartható élményeket élhetünk át.